Surdegsmacka med kallrökt lax, rödbeta och getost

Surdegsmacka med kallrökt lax, rödbeta och getost

30 min
Huvudrätt Mellanmål
Smörstekt surdegsbröd med maffig fyllning av rödbetor, getost och rökt lax. Detta är den perfekta mackan att laga när du vill ha en riktigt lyxig helgfrukost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/varm-surdegsmacka-med-kallrokt-lax-rodbeta-och-getost/

Gör så här

  • Skär rödbetor och getost i skivor. Bred smör på ena sidan av brödskivorna. Lägg skivorna med smöret nedåt.
  • Fördela lax, rödbetor, getost och grönkål på hälften av brödskivorna. Salta och peppra. Lägg på de andra brödskivorna med smörsidan uppåt. Pressa ihop och stek på medelvärme 3–4 min per sida.
Klart!
Energi:

535 kcal

Fiber: 0 g
Protein: 23 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Kokta rödbetor
2
Falbygdens® Getost
150 g
Surdegsbröd
8 skivor
50 g
Kallrökt lax
150 g
Repad grönkål
50 g
Flingsalt
½ tsk
Svartpeppar