Varm surdegsmacka med kallrökt lax, rödbeta och getost

Varm surdegsmacka med kallrökt lax, rödbeta och getost

Betyg

(4 st)

Rödbetor och getost är goda smakkompisar som här får sällskap av rökt lax i en grillad macka. Har du en smörgåsgrill går det såklart bra att använda den, annars funkar ugnen lika bra.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • sallad
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär rödbetor och getost i skivor. Bred smör på ena sidan av brödskivorna. Grilla eller stek dem, först med smörsidan neråt, på medelvärme i grill- eller stekpanna. Vänd och stek på andra sidan. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Fördela lax, rödbetor, getost och ruccola på hälften av brödskivorna. Strö över flingsalt. Lägg de andra brödskivorna ovanpå och pressa ihop. Värm (grädda / gratinera) i mitten av ugnen ca 5 min. Servera de varma surdegsmackorna med en grönsallad och strö över peppar.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 535 kcal
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem