Varm sallad med vitost och brysselkål

Varm sallad med vitost och brysselkål

30 min Huvudrätt
Matvete passar utmärkt att blanda ner i sallad, som i den här ljumma varianten med smak av apelsin.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela brysselkålen i halvor. Bryn kålen i smör i en stekpanna ca 3 min.
  • Hacka mandeln grovt och rör ner i matvetet. Salta, peppra och häll över apelsinsaft.
  • Skeda upp osten ur oljan.
  • Toppa med ost, tranbär och rivet apelsinskal.
Klart!
Tips:

För en mer örtig smak på brysselkålen, prova att ersätta hälften av smöret mot olja från burken. Oljan kan sparas och användas i t ex salladsdressingar.

Energi:

495 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Matvete
3 dl
Brysselkål
250 g
2 msk
Sötmandel rostad & saltad
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Apelsin
rivet skal och saft av ½
1 burk
Tranbär torkade
1 dl