Varm sallad med vitost och brysselkål

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Varm sallad med vitost och brysselkål

Matvete passar utmärkt att blanda ner i sallad, som i den här ljumma varianten med smak av apelsin.

Ingredienser

Matvete
3 dl
Brysselkål
250 g
2 msk
Sötmandel rostad & saltad
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Apelsin
rivet skal och saft av ½
1 burk
Tranbär torkade
1 dl

Gör så här

  • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela brysselkålen i halvor. Bryn kålen i smör i en stekpanna ca 3 min.
  • Hacka mandeln grovt och rör ner i matvetet. Salta, peppra och häll över apelsinsaft.
  • Skeda upp osten ur oljan.
  • Toppa med ost, tranbär och rivet apelsinskal.
Lägg till recept till tillagad

För en mer örtig smak på brysselkålen, prova att ersätta hälften av smöret mot olja från burken. Oljan kan sparas och användas i t ex salladsdressingar.

Näringsvärden, per port

Energi:

495 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 16 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/varm-sallad-med-vitost-och-brysselkal/