Varm rotfruktssallad

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Varm rotfruktssallad

Ugnsrostade rotfrukter och grönsaker smakar så mycket mer.

Ingredienser

Vitlöksklyfta
1
Blandade rotfrukter t ex rödlök, morötter, palsternacka
1 kg
Paprika, gärna röd
1
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Rostade sojabönor
1 dl

Apelsindressing:

2 dl
Apelsin, rivet skal
½
Flytande honung
2 tsk
Salt
2 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller på 200° varmluft.
  • Rör ihop dressingen.
  • Skala lök, morötter och palsternacka. Kärna ur paprikan. Skär allt i bitar och lägg på bakplåtspapper i en långpanna.
  • Blanda smöret med vitlök, salt, peppar och rosmarin och Ringla över rotfrukter och paprika. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Lägg upp rotfrukterna på ett fat och strö över sojabönorna.
  • Servera med dressingen och ev apelsinklyftor.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

365 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 16 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/varm-rotfruktssallad/