Vaniljmarinerade apelsiner

1 tim 20 min Efterrätt
Vaniljmarinerade apelsiner

Kvarg med vaniljsmak med lite rivet apelsinskal är perfekt tillbehör till de vaniljkryddade apelsinskivorna.

Ingredienser

Apelsiner
4
Vatten
1½ dl
Strösocker
¾ dl
Vaniljstång
½

Apelsinröra:

2 dl
Apelsin
rivet skal av ½

Gör så här

  • Skala apelsinerna med kniv så att allt det vita kommer bort. Skiva dem och lägg i en skål.
  • Låt vatten, socker och snittad vaniljstång koka ca 10 minuter i en kastrull. Sila den varma marinaden över apelsinskivorna. Låt stå ca 1 timme.
  • Blanda kvarg och apelsinskal och servera till apelsinerna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

236 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,4 g
Protein: 8,9 % 5,2 g
Fett: 15,7 % 4,2 g
Kolhydrater: 75,4 % 43,8 g
https://www.arla.se/recept/vaniljmarinerade-apelsiner/