Vaniljkokta plommon

Vaniljkokta plommon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(42 st)

Den som kokar in plommon med vaniljstång och fyller en vacker glasburk, kommer inte att ångra sig. Passa på att göra en extra att ge bort! Håller sig ungerfär 1 vecka i kylen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

  • 1 kg plommon
  • 1 vaniljstång
  • 8 dl vatten
  • 6 dl strösocker

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Dela vaniljstången på längden. Koka upp vatten, vaniljstång och socker. Låt koka ca 10 min. Halvera och kärna ur plommonen. Lägg ner dem i lagen och sjud 1 – 2 min. Är plommonen helt mogna behöver de inte sjuda i lagen. Lägg plommonen i en värmetålig, ren glasburk. Häll på den heta lagen och sätt på locket.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem