Vaniljfyllda saffransbullar
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Fika
Frysbar
•
Vaniljfyllda saffransbullar är otroligt gott. Pensla bullarna med smält smör och låt dem få ett dopp i sockerskålen när de kommer ut ur ugnen. Försök att äta dem utan att slicka dig runt munnen! För ett enklare recept går det bra med färdig vaniljkräm.
Ingredienser
|
Jäst
|
50 g |
|---|---|
| 5 dl | |
| 150 g | |
|
Saffran à 0,5 g
|
2 kuvert |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Ägg
|
1 |
|
Vetemjöl, 15 dl
|
900 g |
Vaniljkräm:
| 4 dl | |
|
Vaniljstång
|
1 |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Äggulor
|
5 |
|
Majsstärkelse
|
1 dl |
| 50 g |
| 50 g | |
|
Strösocker, till garnering
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Skölj och torka vaniljstången. Mixa den med socker till ett vaniljsocker.
Näringsvärden, per st
Energi:
238 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,1 g |
| Protein: | 7,7 % | 4,5 g |
| Fett: | 34,2 % | 9,2 g |
| Kolhydrater: | 58,1 % | 34 g |