Vaniljbrulée

Vaniljbrulée

Efterrätt
Sugen på succé? Bjud på en knäckig vaniljbruleé!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vaniljbrulee/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp.
  • Vispa upp äggulorna. Häll gräddmjölken över äggen under kraftig vispning. Tillsätt vaniljsocker. Fördela smeten i portionsformar som rymmer 1 ½ dl vardera.
  • Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 60 min. Smeten är lite lös i mitten men stelnar när den kallnat. Låt formarna stå i kylen över natten.
  • Vid servering: sätt ugnen på "grill", högsta värme. Strö råsocker på bruléerna och gratinera under grillen, men låt ugnsluckan vara öppen.
  • Låt stå någon minut tills sockret smält och fått färg. Passa dem noga.
Klart!

Råsocker kan bytas ut mot lika delar farinsocker.

Ingredienser

3 dl
1 dl
Strösocker
¾ dl
Äggulor
4
Vaniljsocker
½ msk
Rårörsocker
2 msk