Valnötsscones

30 min Afternoon tea Brunch Frukost Mellanmål
Frysbar
Valnötsscones

Mild yoghurt, honung och valnötskärnor ger saftiga och väldoftande scones.

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Grahamsmjöl
1 dl
Bakpulver
2 tsk
Halverade valnötter
1½ dl
Salt
½ tsk
50 g
Arla Ko® Mild yoghurt honung
1½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda mjöl, bakpulver, valnötter och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör ner yoghurt. Arbeta ihop till en jämn deg.
  • Dela degen i 2 delar. Platta ut dem med mjölad hand till runda kakor.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skåra dem med kniv i 4 delar.
  • Grädda i mitten av ugnen 12–15 min.
  • Låt svalna och servera med smör, ost och marmelad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

234 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 2,9 g
Protein: 8,3 % 4,8 g
Fett: 48,3 % 12,8 g
Kolhydrater: 43,4 % 25 g
https://www.arla.se/recept/valnotsscones/