Våffelsnittar med hasselnötter och dulce de leche

Våffelsnittar med hasselnötter och dulce de leche

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

1 tim

Underbara våffelsnittar med extra allt – sött, salt och syrligt. Den karamelliserade mjölken, även kallad dulce de leche, är en extra lyxig kolasås med knäckig smak.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Våffelsmet:

Gör så här

Gör så här

Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt lätt uppvispade ägg, grädde och vatten, vispa till en jämn smet. Rör i det mesta av smöret. Smörj våffeljärnet med resten av smöret och grädda våfflorna. Låt svalna på galler. Sätt ugnen på 175°. Blanda hasselnötter med olja, salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kallna och hacka grovt. Vispa cème fraiche med florsocker. Servera våfflan med den karamelliserade mjölken (dulce de leche), crème fraiche och toppa med hasselnötterna.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 550 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa: