Ungersk kycklingpasta

Ungersk kycklingpasta

30 min Huvudrätt
Pastarätt med smak och färg av ajvar relish, den mustiga ungerska paprikapurén.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ungersk-kycklingpasta/

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär purjolöken i strimlor på längden. Lägg dem i pastavattnet när det återstår någon min av koktiden.
  • Ta bort skinn och ben på kycklingen. Skär köttet i bitar. Skala och hacka vitlöken.
  • Koka upp grädde och ajvar relish i en kastrull. Lägg i kyckling, vitlök och timjan. Låt koka någon min.
  • Servera såsen med pastan.
Klart!

Blir det något över i glasburken med ajvar relish kan du blanda den med crème fraiche och få en god kall sås.

Ingredienser

Tagliatelle
300 g
Purjolökar
2
Grillad kyckling
1
Vitlöksklyftor
2
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl
Mild ajvar relish
1 dl
Hackad färsk timjan
2 msk