Varmrökt lax med spenat- och örtsås

Ugnsstekt lax med saffran
Lax i ugn i en sagolik saffranssås från det persiska köket. Där använder man många färska örtkryddor som ger laxen spännande smaker.
Ingredienser
Antal portioner
- 500 g skinn- och benfria laxfilé
- ½ tsk salt
- ½ tsk grillkrydda
- ½ pkt saffran à 0,5 g
- 1 msk hett vatten
-
2 dl Kelda® matlagningsgrädde
- ½ dl hackade färska örter t ex timjan, rosmarin, persilja
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och krydda fisken. Blanda saffran och hett vatten och låt det dra en stund. Blanda grädden med saffranslösningen och häll det över fisken. Fördela de färska örterna i en rand över varje fiskbit. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Persisk mat 2008