Ugnsstekt lax med saffran

Ugnsstekt lax med saffran

Betyg

(44 st)

Lax i ugn i en sagolik saffranssås från det persiska köket. Där använder man många färska örtkryddor som ger laxen spännande smaker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g skinn- och benfria laxfilé
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk grillkrydda
  • ½ pkt saffran à 0,5 g
  • 1 msk hett vatten
  • 2 dl Kelda® matlagningsgrädde Matlagningsgrädde 15%
  • ½ dl hackade färska örter t ex timjan, rosmarin, persilja

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och krydda fisken. Blanda saffran och hett vatten och låt det dra en stund. Blanda grädden med saffranslösningen och häll det över fisken. Fördela de färska örterna i en rand över varje fiskbit. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem