Ugnsstekt lax med saffran
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Lax i ugn i en sagolik saffranssås från det persiska köket. Där använder man många färska örtkryddor som ger laxen spännande smaker.
Ingredienser
|
Skinn- och benfria laxfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Grillkrydda
|
½ tsk |
|
Saffran à 0,5 g
|
½ pkt |
|
Hett vatten
|
1 msk |
| 2 dl | |
|
Hackade färska örter t ex timjan, rosmarin, persilja
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
344 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 31,7 % | 26,8 g |
| Fett: | 64,8 % | 25,2 g |
| Kolhydrater: | 3,5 % | 3 g |