Ugnsstekt laxsida

Ugnsstekt laxsida

45 min
Dilldoftande ugnsstekt lax är en lättlagad rätt som passar utmärkt på buffén, släktkalaset eller annan festlig middag för många.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsstekt-laxsida/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Lägg laxen med skinnsidan ner i en smord långpanna. Salta och peppra. Blanda dill med crème fraiche och bred över fisken.
  • Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Garnera med färsk dill och citron.
Klart!
Energi:

910 kcal

Protein: 66 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 69 g

Ingredienser

Färsk hel lax med skinn kvar
1½ kg
Salt
1½ tsk
Grovstött vitpeppar
1 krm
Hackad färsk dill
1 dl
2 dl
Garnering:
Färsk dill
Citroner