Ugnsstekt lax med rostade rotfrukter

Ugnsstekt lax med rostade rotfrukter

Ugnsstekt lax med härligt söta rotfrukter som möter crème fraiche med fetaost. Hela rätten tillagas tillsammans i ugnen. Enkelt och gott!
Betyg (150 st)

Mitt betyg:

Ugnsstekt lax med rostade rotfrukter

Ugnsstekt lax med härligt söta rotfrukter som möter crème fraiche med fetaost. Hela rätten tillagas tillsammans i ugnen. Enkelt och gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 500 g laxfilé
  • 400 g potatis
  • 300 g palsternackor
  • 300 g rödbetor
  • 1½ tsk salt
  • 1½ krm svartpeppar
  • Arla® Smör-&rapsolja

Till servering:

  • 2 dl Arla Köket® crème fraiche fetaost&soltorkade tomater
  • 4 tomater
  • ½ kruka färsk dill

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rotfrukterna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form, strö över 1 tsk salt, 1 krm peppar och ringla över lite smör-&rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min. Lägg laxen på rotfrukterna. Pensla med smör-&rapsolja, salta och peppra. Fortsätt tillaga ca 15 min. Servera med crème fraiche, tomater och dill.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 550 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 36 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.