Ugnsstekt lax med rostade rotfrukter

Ugnsstekt lax med rostade rotfrukter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(237 st)

Ugnsstekt lax med härligt söta rotfrukter som möter crème fraiche med fetaost. Hela rätten tillagas tillsammans i ugnen. Enkelt och gott!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skär rotfrukterna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form, strö över 1 tsk salt, 1 krm peppar och ringla över lite smör-&rapsolja.
  3. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min. Lägg laxen på rotfrukterna. Pensla med smör-&rapsolja, salta och peppra.
  4. Fortsätt tillaga ca 15 min. Servera med crème fraiche, tomater och dill.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 550 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa: