Ugnsstekt lax med rostade rotfrukter

Ugnsstekt lax med rostade rotfrukter

Huvudrätt
Ugnsstekt lax med härligt söta rotfrukter som möter crème fraiche med fetaost. Hela rätten tillagas tillsammans i ugnen. Enkelt och gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsstekt-lax-med-rostade-rotfrukter/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala och skär rotfrukterna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form, strö över 1 tsk salt, 1 krm peppar och ringla över lite smör-&rapsolja.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min. Lägg laxen på rotfrukterna. Pensla med smör-&rapsolja, salta och peppra.
  • Fortsätt tillaga ca 15 min. Servera med crème fraiche, tomater och dill.
Klart!
Energi:

485 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Potatis
400 g
Laxfilé
500 g
Palsternacka
300 g
Rödbetor
300 g
Salt
1½ tsk
Svartpeppar
1½ krm
Till servering:
2 dl
Tomater
4
Färsk dill
½ kruka