Ugnsstekt lax med rostade rotfrukter

Huvudrätt Lunch Middag
Ugnsstekt lax med rostade rotfrukter

Ugnsstekt lax med härligt söta rotfrukter som möter crème fraiche med fetaost. Hela rätten tillagas tillsammans i ugnen. Enkelt och gott!

Ingredienser

Potatis
900 g
Laxfilé
500 g
Palsternacka
300 g
Rödbetor
300 g
Salt
1½ tsk
Svartpeppar
1½ krm
1 msk

Till servering:

2 dl
Tomater
4
Färsk dill
½ kruka

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala och skär rotfrukterna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form, strö över 1 tsk salt, 1 krm peppar och ringla över lite smör-&rapsolja.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min. Lägg laxen på rotfrukterna. Pensla med smör-&rapsolja, salta och peppra.
  • Fortsätt tillaga ca 15 min. Servera med crème fraiche, tomater och dill.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

621 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 10,7 g
Protein: 22,2 % 33,9 g
Fett: 39,2 % 27,5 g
Kolhydrater: 38,6 % 59 g
https://www.arla.se/recept/ugnsstekt-lax-med-rostade-rotfrukter/