Ugnsstekt falukorv med paprika

30 min
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Ugnsstekt falukorv med paprika

Husmanskost då den är som bäst! Ugnsstekt falukorv går att variera i det oändliga, här med god smak av färska grönsaker och lagrad ost.

Ingredienser

Röd paprika
1
Zucchini
1
Torkad rosmarin
1 tsk
Falukorv
800 g
Tomater
2
Rödlök
1
Sötstark senap
2- 3 msk
150 g
Torkad oregano
1 msk
Färska örter

Till servering:

Potatismos

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tärna paprika och zucchini. Stek grönsakerna hastigt i smör-&rapsolja. Lägg över i en smord ugnsform. Strö över rosmarin och salta.
  • Skär djupa skåror i korven. Skiva tomat och rödlök. Varva tomat och lök i skårorna på korven. Lägg korven i ugnsformen. Bred på senap och strö över och oregano.
  • Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Toppa med färska örter. Servera ugnsstekt falukorv med potatismos.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

482 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,2 g
Protein: 18,2 % 21,6 g
Fett: 71,9 % 39,2 g
Kolhydrater: 9,9 % 11,8 g
https://www.arla.se/recept/ugnsstekt-falukorv-med-paprika/