Ugnsomelett med svampstuvning

30 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Ugnsomelett med svampstuvning

Att laga omelett i ugn är både smidigt och enkelt. Här serveras den med en krämig stuvning gjord på hösten underbara svampar. Har du inte lyckan att hitta kantareller går det utmärkt att laga denna svampstuvning på endast champinjoner. Detta är en perfekt lunchrätt!

Ingredienser

Ägg
8
3 dl
1 dl
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
1 krm

Svampfyllning:

Blandad färsk svamp
250 g
Schalottenlök
1
2 msk
Vetemjöl
1 msk
2 dl
Kinesisk soja
½ tsk
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
1 krm
Färsk persilja
1 kruka

Till servering:

Blandad grönsallad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Rör ihop ägg och mjölk i en bunke. Tillsätt ost, salt och nymalen svartpeppar.
  • Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 30 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Hetta upp smör i en stekpanna och stek svampen tills den fått färg. Tillsätt löken och stek med någon minut. Strö över mjöl och blanda väl.
  • Rör ner grädde och sjud stuvningen ca 3 min. Smaka av med soja, salt och nymalen svartpeppar. Strö över hackad persilja.
  • Servera ugnsomelett med svampstuvning och gärna med en krispig sallad.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl sallad

Energi:

641 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 24 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 55 g
https://www.arla.se/recept/ugnsomelett-med-svampstuvning/