Ugnsomelett med svampstuvning
30 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
•
Att laga omelett i ugn är både smidigt och enkelt. Här serveras den med en krämig stuvning gjord på hösten underbara svampar. Har du inte lyckan att hitta kantareller går det utmärkt att laga denna svampstuvning på endast champinjoner. Detta är en perfekt lunchrätt!
Ingredienser
|
Ägg
|
8 |
|---|---|
| 3 dl | |
| 1 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Svampfyllning:
|
Blandad färsk svamp
|
250 g |
|---|---|
|
Schalottenlök
|
1 |
| 2 msk | |
|
Vetemjöl
|
1 msk |
| 2 dl | |
|
Kinesisk soja
|
½ tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
Till servering:
|
Blandad grönsallad
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
461 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 19,1 % | 21,6 g |
| Fett: | 72,5 % | 37,8 g |
| Kolhydrater: | 8,4 % | 9,5 g |