Ugnsbakade honungsfikon

Ugnsbakade honungsfikon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Enkel, elegant och ljuvlig dessert med en fräsch och söt klick till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda hälften med kvargen och resten med honungen. Skär ett djupt kryss från toppen av fikonen och ställ dem i en liten ugnssäker form. Ringla över honung och strö över mandel. Baka i mitten av ugnen 7–9 min. Servera med vaniljkvargen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 85 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem