Ugnsbakad frukt

Ugnsbakad frukt

Betyg

(34 st)

Ugnsbakad frukt är en god och fräsch efterrätt serverad med kvarg, vispad grädde eller glass. Så enkelt och så gott ihop med knapriga nötter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 äpplen
  • 3 päron
  • 6 plommon
  • 1 dl Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ dl honung
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 dl blandade nötter, grovhackade
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl hackad färsk mynta

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Kärna ur frukten. Skär äpplen och päron i klyftor och plommonen i halvor. Lägg dem på en plåt. Häll över smör-&rapsolja, honung och ingefära. Strö över nötter och pumpafrön. Stek i mitten av ugnen 15–20 min. Strö över myntan och servera med kvarg.

Näringsvärden, per per port

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem