Ugnsbakad frukt

Ugnsbakad frukt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(34 st)

Ugnsbakad frukt är en god och fräsch efterrätt serverad med kvarg, vispad grädde eller glass. Så enkelt och så gott ihop med knapriga nötter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 äpplen
  • 3 päron
  • 6 plommon
  • 1 dl Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ dl honung
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 dl blandade nötter, grovhackade
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl hackad färsk mynta

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Kärna ur frukten. Skär äpplen och päron i klyftor och plommonen i halvor. Lägg dem på en plåt. Häll över smör-&rapsolja, honung och ingefära. Strö över nötter och pumpafrön. Stek i mitten av ugnen 15–20 min. Strö över myntan och servera med kvarg.

Näringsvärden, per per port

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem