Ugnsbakad frukt

30 min Dessert Efterrätt
Ugnsbakad frukt

Ugnsbakad frukt är en god och fräsch efterrätt serverad med kvarg, vispad grädde eller glass. Så enkelt och så gott ihop med knapriga nötter.

Ingredienser

Äpplen
3
Päron
3
Plommon
6
1 dl
Honung
½ dl
Malen ingefära
2 tsk
Blandade nötter, grovhackade
1 dl
Pumpakärnor
1 dl
Hackad färsk mynta
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Kärna ur frukten. Skär äpplen och päron i klyftor och plommonen i halvor.
  • Lägg dem på en plåt. Ringla över smör-&rapsolja och honung. Strö över ingefära, nötter och pumpafrön.
  • Stek i mitten av ugnen 15–20 min.
  • Strö över myntan och servera med kvarg.
Klart!

Näringsvärden, per per port

Energi:

445 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/ugnsbakade-frukter/