Ugnsbakade ägg med tomat och knaprig skinka

Ugnsbakade ägg med tomat och knaprig skinka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

En lättlagad brunchrätt som kan varieras i det oändliga. Blanda lite kokta linser eller smörstekt bladspenat i tomatsåsen för en matigare variant.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Stek skinkan knaprig i en varm torr stekpanna och lägg den på hushållspapper. Sätt ugnen på 175°. Spraya 8 portionsformar med smör-&rapsolja. Fördela tomatsåsen i formarna och knäck ett ägg i varje form. Blanda grädde, riven ost, salt och peppar och fördela i varje form. Grädda ca 15 min i mitten av ugnen. Toppa med skinka och basilikablad.

Tips:

Blanda ner lite kokta linser eller smörstekt spenat i tomatsåsen för en matigare variant.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag