Ugnsbakade ägg med tomat och knaprig skinka
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Brunch
•
En lättlagad brunchrätt som kan varieras i det oändliga. Blanda lite kokta linser eller smörstekt bladspenat i tomatsåsen för en matigare variant.
Ingredienser
|
Lufttorkad skinka
|
8 skivor |
|---|---|
|
Tomatsås
|
3 dl |
|
Ägg
|
8 |
| 1 dl | |
| 1 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Plockad färsk basilika
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Blanda ner lite kokta linser eller smörstekt spenat i tomatsåsen för en matigare variant.
Näringsvärden, per st
Energi:
192 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,6 g |
| Protein: | 27,7 % | 13,1 g |
| Fett: | 63,9 % | 13,9 g |
| Kolhydrater: | 8,4 % | 4 g |