Ugnsbakad sötpotatis med vitost och vindruvor

Ugnsbakad sötpotatis med vitost och vindruvor

Betyg

(5 st)

1 tim

Färgsprakande potatisar med söta druvor och salt vitost blir ett spännande tillbehör till stekt kyckling, nötkött och vegetariska biffar. Rödbetsgroddarna ger härlig färg och fina vitaminer men hittar du dem inte kan du ta ärtskott eller fint strimlad salladslök.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Topping:

  • 100 g vindruvor, gärna blandade färger
  • 25 g rödbetsgroddar
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm malen svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skölj och borsta potatisen. Dela i halvor. Pensla snittytan med olja och lägg neråt på ett bakplåtspapper på en plåt. Nagga skalet med en gaffel och pensla med olja. Baka i mitten av ugnen ca 25 min, beroende på storlek. Ta ut plåten och vänd på sötpotatisen, så snittytan kommer uppåt. Rör runt i den mjuka potatisen med en gaffel. Strö smulad ost över och gratinera ca 8 min eller tills osten har mjuknat. Toppa med skivade vindruvor, rödbetsgroddar, peppar och salt. Servera gärna en sallad till.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 260 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem