Ugnsbakad sötpotatis med vitost och vindruvor

Ugnsbakad sötpotatis med vitost och vindruvor

1 tim
Färgsprakande potatisar med söta druvor och salt vitost blir ett spännande tillbehör till stekt kyckling, nötkött och vegetariska biffar. Rödbetsgroddarna ger härlig färg och fina vitaminer men hittar du dem inte kan du ta ärtskott eller fint strimlad salladslök.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsbakad-sotpotatis-med-vitost-och-vindruvor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skölj och borsta potatisen. Dela den i halvor.
  • Pensla snittytan med olja och lägg neråt på ett bakplåtspapper på en plåt. Nagga skalet med en gaffel och pensla med olja.
  • Baka i mitten av ugnen ca 25 min, beroende på storlek.
  • Ta ut plåten och vänd på sötpotatisen, så snittytan kommer uppåt. Rör runt i den mjuka potatisen med en gaffel.
  • Strö smulad ost över och gratinera ca 8 min eller tills osten har mjuknat.
  • Toppa med skivade vindruvor, rödbetsgroddar, peppar och salt.
  • Servera gärna en sallad till.
Klart!
Energi:

260 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Sötpotatisar
2
Olivolja
2 msk
150 g
Topping:
Vindruvor, gärna blandade färger
100 g
Rödbetsgroddar
25 g
Flingsalt
½ tsk
Malen svartpeppar
1 krm