Ugnsbakad sötpotatis med vitost och vindruvor
1 tim
Tillbehör
•
Färgsprakande potatisar med söta druvor och salt vitost blir ett spännande tillbehör till stekt kyckling, nötkött och vegetariska biffar. Rödbetsgroddarna ger härlig färg och fina vitaminer men hittar du dem inte kan du ta ärtskott eller fint strimlad salladslök.
Ingredienser
|
Sötpotatisar
|
2 |
|---|---|
|
Olivolja
|
2 msk |
| 150 g |
Topping:
|
Vindruvor, gärna blandade färger
|
100 g |
|---|---|
|
Rödbetsgroddar
|
25 g |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
|
Malen svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
287 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 12,9 % | 9,1 g |
| Fett: | 45 % | 14,6 g |
| Kolhydrater: | 42,1 % | 29,7 g |