Ugnsbakad potatissallad med ädelostyoghurt

Ugnsbakad potatissallad med ädelostyoghurt

45 min Buffé Huvudrätt
En annorlunda och god potatissallad där man ugnsbakar potatisen några timmar i förväg och sedan serverar den kall i salladen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tvätta potatisen och dela den i halvor. Lägg dem i en långpanna.
  • Ringla över smör- och rapsolja och strö över salt. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  • Strimla salladslöken och halvera rädisorna.
  • Mosa ädelosten och blanda ihop dressingen. Hit kan man förbereda.
  • Blanda potatis, lök, rädisor och persilja. Ringla över dressingen.
  • Lägg sallad i bitar på ett stort fat. Lägg på potatissalladen.
Klart!

Ingredienser

Färskpotatis
1 kg
3 msk
Salt
1 tsk
Salladslökar
2
Rädisor
2 knippen
Grovhackad färsk persilja
1 dl
Blandad grönsallad
1 liter