Ugnsbakad potatissallad med ädelostyoghurt

Ugnsbakad potatissallad med ädelostyoghurt

Betyg

(23 st)

En annorlunda och god potatissallad där man ugnsbakar potatisen några timmar i förväg och sedan serverar den kall i salladen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bufféportioner

  • 1 kg färskpotatis
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 salladslökar
  • 2 knippen rädisor
  • 1 dl grovhackad färsk persilja
  • 1 liter blandad grönsallad

Dressing:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisen och dela den i halvor. Lägg potatisen i en långpanna. Ringla över smör- och rapsolja och strö över salt. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter. Strimla salladslöken och halvera rädisorna. Mosa ädelosten och blanda ihop dressingen. Hit kan man förbereda. Blanda potatis, lök, rädisor och persilja. Ringla över dressingen. Lägg sallad i bitar på ett stort fat. Lägg på potatissalladen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem