Rostad sötpotatissallad

Rostad sötpotatissallad

Betyg

(126 st)

Vacker sallad med rostad sötpotatis, färskpotatis och gräddfil. När potatisen rostas får den mer smak. Salladen passar till lax, nötkött och grillad aubergine.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär den i bitar. Tvätta färskpotatisen och skär den i klyftor. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Salta och ringla över smör-&rapsolja. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Strimla salladslökarna och halvera tomaterna. Varva alla ingredienser på ett stort fat. Strö över peppar och flingsalt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 250 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem