Rostad sötpotatissallad

Rostad sötpotatissallad

45 min
Vacker sallad med rostad sötpotatis, färskpotatis och gräddfil. När potatisen rostas får den mer smak. Salladen passar till lax, nötkött och grillad aubergine.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala sötpotatisen och skär den i bitar. Tvätta färskpotatisen och skär den i klyftor.
  • Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Salta och ringla över smör-&rapsolja.
  • Rosta i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna.
  • Strimla salladslökarna och halvera tomaterna.
  • Varva alla ingredienser på ett stort fat.
  • Ringla över gräddfil och strö över peppar och flingsalt.
Klart!
Energi:

250 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Sötpotatis
750 g
Färskpotatis
750 g
Salt
1 tsk
3 msk
Salladslökar
3
Körsbärstomater
250 g
Svarta oliver
1 dl
3 dl
Svartpeppar
1 krm
Flingsalt
1 tsk