Ugnsbakad potatis med ostsallad

Ugnsbakad potatis med ostsallad

Toppa bakpotatisen med krispig ostsallad. Servera med varmrökt lax och du har bästa sommarrätten.

Ingredienser

Bakpotatisar
2
Salt
½ tsk
1 burk
Salladslökar
2
Pumpakärnor
1 dl
Hackad färsk basilika
1 dl
Salt och svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Dela potatisen i halvor. Pensla snittytan med lite av oljan från osten och salta. Baka halvorna i mitten av ugnen 45-55 min.
  • Skiva salladslöken. Rosta pumpakärnorna i en torr varm stekpanna, låt svalna.
  • Blanda avrunnen ost, oljan från osten, salladslök, pumpakärnor och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera potatisen med ostsalladen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

387 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,3 g
Protein: 17,9 % 17 g
Fett: 59,4 % 26 g
Kolhydrater: 22,7 % 21,6 g
https://www.arla.se/recept/ugnsbakad-potatis-med-ostsalladrora/