Ugnsbakad lax med tomat och spenat

Ugnsbakad lax med tomat och spenat

Betyg

(142 st)

Underbar lax i ugn, gratinerad med en härlig topping på spenat, färsk salvia, vällagrad Svecia och chiliflakes. Lax i ugn kan verkligen bli något alldeles extra!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g färsk laxfilé
  • salt
  • 2 tomater

Spenattopping:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Börja med spenattoppingen. Skala och hacka löken. Fräs lök och salvia 2 min i smör-&rapsolja i en tjockbottnad kastrull. Krama ur spenaten och blanda ner den. Fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt grädden och låt koka 2-3 min. Smaksätt med salt och chiliflakes. Rör ner ströbrödet och ta kastrullen från plattan. Riv osten och vänd ner den i spenaten. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form. Skiva tomaterna. Fördela tomater och spenattopping på laxen och baka i mitten av ugnen ca 30 min.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 545 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 39 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem