Ugnsbakad lax med tomat och spenat

Ugnsbakad lax med tomat och spenat

50 min Huvudrätt
Underbar lax i ugn, gratinerad med en härlig topping på spenat, färsk salvia, vällagrad Svecia och chiliflakes. Lax i ugn kan verkligen bli något alldeles extra!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Börja med spenattoppingen. Skala och hacka löken. Fräs lök och salvia 2 min i smör-&rapsolja i en tjockbottnad kastrull.
  • Krama ur spenaten och blanda ner den. Fräs ytterligare ett par min.
  • Tillsätt grädden och låt koka 2-3 min. Smaksätt med salt och chiliflakes. Rör ner ströbrödet och ta kastrullen från plattan. Riv osten och vänd ner den i spenaten.
  • Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form. Skiva tomaterna.
  • Fördela tomater och spenattopping på laxen och baka i mitten av ugnen ca 30 min.
Klart!
Energi:

545 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Färsk laxfilé
600 g
Salt
Tomater
2
Spenattopping:
Tinad fryst spenat
200 g
Gul lök
1
Hackad färsk salvia
½ dl
2 msk
2 dl
Salt
½ tsk
Chili flakes
2 krm
Ströbröd
½ dl
100 g