Ugnsbakad lax med tomat och spenat
50 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Underbar lax i ugn, gratinerad med en härlig topping på spenat, färsk salvia, vällagrad Svecia och chiliflakes. Lax i ugn kan verkligen bli något alldeles extra!
Ingredienser
|
Färsk laxfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
|
|
Tomater
|
2 |
Spenattopping:
|
Tinad fryst spenat
|
200 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Hackad färsk salvia
|
½ dl |
| 2 msk | |
| 2 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Chili flakes
|
2 krm |
|
Ströbröd
|
½ dl |
| 100 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
575 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 29 % | 41 g |
| Fett: | 63,9 % | 41,6 g |
| Kolhydrater: | 7,1 % | 10 g |