Ugnsbakad lax med flädersås

Ugnsbakad lax med flädersås

En rub med fänkålsfrön ger laxen lätt smak av lakrits. En god flädersås lyfter smakerna ytterligare.
Betyg (39 st)

Mitt betyg:

Ugnsbakad lax med flädersås

En rub med fänkålsfrön ger laxen lätt smak av lakrits. En god flädersås lyfter smakerna ytterligare.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner
  • 600 g skinnfri laxfilé
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 200 g morötter
  • 200 g palsternackor
  • 100 g rödbetor
  • 400 g vitkål
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja original flytande matfett

Flädersås:

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt. Sätt ugnen på 200°. Mortla fänkålsfröna. Gnid in laxen med fänkål och halva mängden peppar och salt. Skala och skär rotfrukter i tunna skivor. Skala löken. Skär kål och lök i bitar. Lägg allt utom laxen i en ugnssäker form, strö över resterande salt och peppar. Ringla över smör-&rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen ca 5 min. Lägg laxen på rotfrukterna. Fortsätt tillaga i ugnen ca 15 min. Servera laxen och rotfrukterna med såsen.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 30 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.