Ugnsbakad lax med flädersås

Ugnsbakad lax med flädersås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(48 st)

En rub med fänkålsfrön ger laxen lätt smak av lakrits. En god flädersås lyfter smakerna ytterligare.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g skinnfri laxfilé
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 200 g morötter
  • 200 g palsternackor
  • 100 g rödbetor
  • 400 g vitkål
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja

Flädersås:

Gör så här:

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt. Sätt ugnen på 200°. Mortla fänkålsfröna. Gnid in laxen med fänkål och halva mängden peppar och salt. Skala och skär rotfrukter i tunna skivor. Skala löken. Skär kål och lök i bitar. Lägg allt utom laxen i en ugnssäker form, strö över resterande salt och peppar. Ringla över smör-&rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen ca 5 min. Lägg laxen på rotfrukterna. Fortsätt tillaga i ugnen ca 15 min. Servera laxen och rotfrukterna med såsen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem