Ugnsbakad lax med flädersås
40 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En rub med fänkålsfrön ger laxen lätt smak av lakrits. En god flädersås lyfter smakerna ytterligare.
Ingredienser
|
Skinnfri laxfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Fänkålsfrön
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Morot
|
200 g |
|
Palsternacka
|
200 g |
|
Rödbetor
|
100 g |
|
Vitkål
|
400 g |
|
Gul lök
|
1 |
| 2 msk |
Flädersås:
| 2 dl | |
|
Konc fläderblomssaft
|
½ msk |
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
|
Salt
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
539 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,7 g |
| Protein: | 26,4 % | 35 g |
| Fett: | 55,7 % | 34 g |
| Kolhydrater: | 17,9 % | 23,7 g |