Ugnsbakad lax med fänkål

Ugnsbakad lax med fänkål

Betyg

(12 st)

Ugnsbakad lax med saffransmarinerad fänkål och syrlig, välsmakande rosépepparkräm. Lax och fänkål är en fantastisk kombination.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

  • ca 400 g fänkål
  • ½ pkt saffran à 0,5 g
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • 2 tsk olivolja
  • 1 dl hackad färsk dill

Rosépepparkräm:

Gör så här:

Gör så här:

Skiva fänkålen lövtunt. Blanda saffran, salt, socker, citronsaft och olivolja. Vänd ner fänkålen och låt stå i kyl. Blanda smetana, apelsinsaft och rosépeppar, smaka av med salt. Låt stå i kyl. Sätt ugnen på 150°. Pensla fisken med smör-&rapsolja, salta och peppra. Baka i mitten av ugnen till 55° innertemperatur, ca 20 min. Blanda fänkålen med dill strax före servering.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 41 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem