Ugnsbakad lax med fänkål
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Ugnsbakad lax med saffransmarinerad fänkål och syrlig, välsmakande rosépepparkräm. Lax och fänkål är en fantastisk kombination.
Ingredienser
|
Laxfilé
|
500 g |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Fänkål
|
ca 400 g |
|---|---|
|
Saffran à 0,5 g
|
½ pkt |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Strösocker
|
1 tsk |
|
Färskpressad citronsaft
|
2 tsk |
|
Olivolja
|
2 tsk |
|
Hackad färsk dill
|
1 dl |
Rosépepparkräm:
| 2 dl | |
|
Apelsin
|
pressad saft av ½ |
|
Stött rosépeppar
|
1 tsk |
|
Salt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
553 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g |
| Protein: | 21,7 % | 29,5 g |
| Fett: | 71,3 % | 44,6 g |
| Kolhydrater: | 7 % | 9,5 g |
Video
Ugnsbakad lax – steg för steg
Enkel och snabb lax i ugn blir en god middag ihop med potatissallad med grönsaksyoghurt.