Ugnsbakad kyckling med rotfrukter och currysås

Ugnsbakad kyckling med rotfrukter och currysås

Betyg

(304 st)

Fräsch rätt med smakrika rotfrukter. Kycklingen sköter sig själv i ugnen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g palsternackor
  • 400 g morötter
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • ½ msk olivolja
  • rivet skal av ½ citroner
  • salt och peppar

Currysås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125º. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör. Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65º innertemperatur, ca 30 min. Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i smör i en stekpanna. Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter. Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche. Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min. Servera kycklingen med rotfrukter och sås.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem