Ugnsbakad kyckling med rotfrukter och currysås

Ugnsbakad kyckling med rotfrukter och currysås

45 min Huvudrätt
Fräsch rätt med smakrika rotfrukter. Kycklingen sköter sig själv i ugnen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125º.
  • Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör. Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65º innertemperatur, ca 30 min.
  • Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  • Dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i smör i en stekpanna. Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par min.
  • Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche. Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min. Servera kycklingen med rotfrukter och sås.
Klart!
Tips:

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor. Hacka och frys in örter som ledsnat eller mixa en prästo, en mild pesto på stekt vitlök och Präst®.

Energi:

415 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Palsternacka
400 g
Morot
400 g
Hackad färsk gräslök
2 msk
Olivolja
½ msk
Citron
rivet skal av ½
Salt och peppar
Currysås:
Champinjoner
200 g
Gul lök
½
1 msk
Curry
1 tsk
Hönsbuljong
½ tärning
Vatten
1 dl
2 dl