Turkisk pizza med lammfärs och syrad rödlök

Turkisk pizza med lammfärs och syrad rödlök

Betyg

(25 st)

En pizza med lammfärs som i Turkiet kallas för Lahmacun. Pizzan toppas med yoghurt, löksalsa och persilja. Servera gärna feferoni till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 pizzadeg med tomatsås, ca 600 g
  • 300 g lammfärs
  • ½ tsk malen kanel
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • 2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt turkisk yoghurt 10%
  • ½ dl hackad bladpersilja

Rödlökssalsa

  • 1 stor rödlök
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Börja med salsan. Skala och skiva löken tunt. Låt den ligga i en skål med iskallt vatten ca 15 min. Blanda citronsaft, olivolja och salt till en dressing. Häll av vattnet och krama ur löken, blanda ner dressingen Lägg pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på tomatsåsen. Smula över lammfärsen. Blanda kryddorna med salt och strö över färsen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt pizzan svalna något. Klicka yoghurten, toppa med löksalsan och strö över bladpersilja.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 545 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem