Turkisk pizza med lammfärs och syrad rödlök
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Snabbmat
•

En pizza med lammfärs som i Turkiet kallas för Lahmacun. Pizzan toppas med yoghurt, löksalsa och persilja. Servera gärna feferoni till.
Ingredienser
Pizzadeg med tomatsås, ca 600 g
|
1 |
---|---|
Lammfärs
|
300 g |
Malen kanel
|
½ tsk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
2 dl | |
Hackad bladpersilja
|
½ dl |
Rödlökssalsa:
Stor rödlök
|
1 |
---|---|
Pressad citronsaft
|
1 msk |
Olivolja
|
2 msk |
Salt
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
442 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 17,1 % | 18,6 g |
Fett: | 56,6 % | 28,3 g |
Kolhydrater: | 26,3 % | 28,6 g |

