Turkisk pizza med lammfärs och syrad rödlök
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Snabbmat
•
En pizza med lammfärs som i Turkiet kallas för Lahmacun. Pizzan toppas med yoghurt, löksalsa och persilja. Servera gärna feferoni till.
Ingredienser
|
Pizzadeg med tomatsås, ca 600 g
|
1 |
|---|---|
|
Lammfärs
|
300 g |
|
Malen kanel
|
½ tsk |
|
Malen spiskummin
|
1 tsk |
|
Paprikapulver
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
| 2 dl | |
|
Hackad bladpersilja
|
½ dl |
Rödlökssalsa:
|
Stor rödlök
|
1 |
|---|---|
|
Pressad citronsaft
|
1 msk |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Salt
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
442 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,4 g |
| Protein: | 17,1 % | 18,6 g |
| Fett: | 56,6 % | 28,3 g |
| Kolhydrater: | 26,3 % | 28,6 g |