Turkisk pastasallad

Turkisk pastasallad

Betyg

(88 st)

En härlig pastasallad där risoni ersätter arpa sehriye, pastagrynen som är så populära i turkiska sallader och soppor. Vacker och extra god med röda kärnor från granatäpple.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs hälften i smör i en kastrull. Tillsätt risoni, 1 liter vatten och 1 tsk salt. Låt koka ca 10 min. Häll av vattnet och rör i olja. Låt kallna. Dela gurkan på längden. Kärna ur och skär den i tjocka skivor. Rör ner gurka, persilja, salt, peppar och resten av lök och vitlök i risonin. Smula ner osten. Rör i granatäppelkärnor vid serveringen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem