Turkisk pasta

30 min Huvudrätt Matlåda
Turkisk pasta

Turkisk pasta är en smakrik rätt som består av nykokt pasta, vitlökssås, kryddstekt nötfärs, hett paprikasmör, färska tomater och grovhackad bladpersilja. För bästa resultat är det viktigt att köttet får ordentligt med färg. Lätt att laga och detta är en perfekt rätt att stoppa i matlådan.

Nytt

Ingredienser

Pasta farfalle
360 g

Köttfärs:

Gul lök
1
1 msk
Nötfärs
500 g
Malen spiskummin
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Curry
1 tsk
Nymalen svartpeppar
1 tsk
Salt
1 tsk

Vitlökssås:

2 dl
Vitlöksklyftor
1 - 2
Citron, finrivet skal och saft
½
Kallpressad olivolja
1 msk
Salt
1 krm

Paprikasmör:

50 g
Paprikapulver
1 msk
Chili flakes
1 tsk

Topping:

Körsbärstomater, i olika färger
300 g
Bladpersilja
1 dl

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i smör- & rapsolja. Tillsätt färsen och stek tills den fått fin färg.
  • Finförela färsen och tillsätt samtliga kryddor. Stek ca 5 min. Färsen ska vara hårt stekt. Smaka av med salt.
  • Blanda kvarg med finhackad vitlök, citron, olivolja och salt.
  • Smält smör i en liten kastrull tillsammans med paprikapulver och chiliflakes.
  • Halvera tomaterna och grovhacka persilja.
  • Fördela pastan i fyra djupa tallrika. Bred på vitlkökssåsen, strö över färsen och ringla på det varma paprikasmöret. Toppa med tomater och persilja.
  • Servera turkisk pasta direkt.
Klart!
https://www.arla.se/recept/turkisk-pasta/