Tunt skuren kyckling på salladsbädd

Tunt skuren kyckling på salladsbädd

50 min Förrätt
Recept på en fräsch sallad där kyckling tillsammans med crème fraiche med smak av dill och vinäger lyfter denna enkla sallad till en härlig måltid.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Salta och peppra filéerna och bryn dem runt om i smör. Stek dem färdiga i mitten av ugnen ca 25 min till 70 grader innertemperatur. Låt kallna.
  • Lägg salladen på ett serveringsfat eller assietter.
  • Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg dem på salladen.
  • Rör ihop crème fraiche med övriga ingredienser och klicka över salladen. Servera med bröd.
Klart!
Energi:

195 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
400 g
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Blandad grönsallad
2 liter
2 dl
Hackad färsk dill
½ dl
Svartpeppar
2 krm
Salt
2 krm
Vit balsamvinäger
1 tsk