Trifle cake med jordgubbar

20 min
Arbetstid: 20 min
Dessert Fika
Trifle cake med jordgubbar

Fantastisk efterrätt med bär och hembakad eller köpt sockerkaka. Trifle cake är enkel att göra och festlig att bjuda på.

Ingredienser

Jordgubbar
1 liter
Konc rabarbersaft
1 dl
Vitt vin
½ dl
1 dl
500 g
Sockerkaka, ca 300 g
½

Gör så här

  • Halvera jordgubbarna och lägg i en vid skål. Häll över saft och vin.
  • Vispa grädden och blanda med kvarg.
  • Skär kakan i skivor. Lägg några kakskivor i en glasskål.
  • Varva sedan bär med saft, kvarg och kaka. Avsluta med kvarg.
Markera receptet som tillagat

Vinet kan bytas ut mot vatten.

Näringsvärden, per port

Energi:

443 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,2 g
Protein: 8,1 % 8,8 g
Fett: 40,2 % 20,1 g
Kolhydrater: 50,4 % 55 g
https://www.arla.se/recept/trifle-cake-med-jordgubbar/