Trifle cake med jordgubbar

20 min Dessert Efterrätt Fika
Trifle cake med jordgubbar

Fantastisk efterrätt med bär och hembakad eller köpt sockerkaka. Trifle cake är enkel att göra och festlig att bjuda på.

Ingredienser

Jordgubbar
1 liter
Konc rabarbersaft
1 dl
Vitt vin
½ dl
1 dl
500 g
Sockerkaka, ca 300 g
½

Gör så här

  • Halvera jordgubbarna och lägg i en vid skål. Häll över saft och vin.
  • Vispa grädden och blanda med kvarg.
  • Skär kakan i skivor. Lägg några kakskivor i en glasskål.
  • Varva sedan bär med saft, kvarg och kaka. Avsluta med kvarg.
Klart!

Vinet kan bytas ut mot vatten.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

395 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/trifle-cake-med-jordgubbar/