Torskrygg med bacon
30 min
Huvudrätt
•

Torskrygg med bacon är en utsökt rätt som kombinerar den milda smaken av torskrygg med den rökiga och krispiga smaken av bacon. Det är en enkel och smakrik rätt som kan tillagas relativt snabbt. Vi toppar denna torskrygg med brynt citronsmör och fint skuren gräslök. Perfekt att servera med ett luftigt potatismos.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Torskrygg à 125 g
|
4 bitar |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Matolja
|
2 msk |
Till servering:
Tärnat bacon
|
140 g |
---|---|
100 g | |
Citronsaft
|
1 tsk |
Fint skuren färsk gräslök
|
3 msk |
Potatispuré:
Mjölig potatis
|
900 g |
---|---|
3 dl | |
2 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
898 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 5 g |
Protein: | 33 g |
Kolhydrater: | 40 g |
Fett: | 68 g |

