Torskrygg med bacon
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
•
Torskrygg med bacon är en utsökt rätt som kombinerar den milda smaken av torskrygg med den rökiga och krispiga smaken av bacon. Det är en enkel och smakrik rätt som kan tillagas relativt snabbt. Vi toppar denna torskrygg med brynt citronsmör och fint skuren gräslök. Perfekt att servera med ett luftigt potatismos.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Torskrygg à 125 g
|
4 bitar |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Matolja
|
2 msk |
Till servering:
|
Tärnat bacon
|
140 g |
|---|---|
| 100 g | |
|
Citronsaft
|
1 tsk |
|
Fint skuren färsk gräslök
|
3 msk |
Potatispuré:
|
Mjölig potatis
|
900 g |
|---|---|
| 3 dl | |
| 2 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
899 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,8 g |
| Protein: | 15,1 % | 33,4 g |
| Fett: | 66,9 % | 68 g |
| Kolhydrater: | 18 % | 39,8 g |