Tonfisktartar
                                
                                     30 min
                                
                                    Förrätt
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Som en liten försmak av Italien! Fint skuren tonfisk med citron, chili och tomat får extra skjuts av gräslök, krämig Castello® Kata och knapriga pinjenötter. En förrätt som både känns lyxig och lättlagad
                    Nytt
            
        Ingredienser
| 
                                            
                                                Färsk tonfisk MSC-märkt
                                            
                                     | 200 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Citron, finrivet skal och saft
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Kallpressad olivolja
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Schalottenlök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Liten vitlöksklyfta
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Röd chili
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Cocktailtomater
                                            
                                     | 8 | 
| 
                                            
                                                Gräslök, finskuren
                                            
                                     | 2 msk | 
Topping:
| 50 g | |
| 
                                            
                                                Rostade pinjenötter
                                            
                                     | ½ dl | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Uppläggningstips: Forma tartaren med en liten ringform för ett snyggt upplägg. Eller skeda upp den rustikt på ett tunt rostat bröd som crostini för en mer avslappnad känsla.
Variationstips: Byt ut gräslöken mot basilika eller körvel. Du kan också toppa med tunt hyvlad fänkål för extra fräschör och crunch.
Näringsvärden, per port
Energi:
277 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,5 g | 
| Protein: | 28,2 % | 19,2 g | 
| Fett: | 60,6 % | 19 g | 
| Kolhydrater: | 11,2 % | 7,6 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp)