Tonfisktartar
30 min
Förrätt
•
Som en liten försmak av Italien! Fint skuren tonfisk med citron, chili och tomat får extra skjuts av gräslök, krämig Castello® Kata och knapriga pinjenötter. En förrätt som både känns lyxig och lättlagad
Nytt
Ingredienser
|
Färsk tonfisk MSC-märkt
|
200 g |
|---|---|
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Kallpressad olivolja
|
2 msk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Schalottenlök
|
1 |
|
Liten vitlöksklyfta
|
1 |
|
Röd chili
|
1 |
|
Cocktailtomater
|
8 |
|
Gräslök, finskuren
|
2 msk |
Topping:
| 50 g | |
|
Rostade pinjenötter
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Uppläggningstips: Forma tartaren med en liten ringform för ett snyggt upplägg. Eller skeda upp den rustikt på ett tunt rostat bröd som crostini för en mer avslappnad känsla.
Variationstips: Byt ut gräslöken mot basilika eller körvel. Du kan också toppa med tunt hyvlad fänkål för extra fräschör och crunch.
Näringsvärden, per port
Energi:
274 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,5 g |
| Protein: | 28,2 % | 19 g |
| Fett: | 61,4 % | 19 g |
| Kolhydrater: | 10,4 % | 7 g |