Tonfisksallad
20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

En fräsch och mättande tonfisksallad med potatis, ägg och krispiga grönsaker. Den krämiga ranchdressingen och en frisk citrontouch gör den här rätten perfekt både till vardagslunch och sommarens picknick.
Ingredienser
Potatis
|
900 g |
---|---|
Ägg
|
4 |
Vaxbönor
|
200 g |
Tonfisk i olja
|
2 burkar |
Rödlök
|
1 |
Citron
|
1 |
Oliver
|
1 dl |
Körsbärstomater
|
225 g |
Kapris
|
1 msk |
Salladsmix
|
100 g |
Hackad färsk persilja
|
1 kruka |
Ranchdressing:
Majonnäs
|
1 dl |
---|---|
1 dl | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Hackad färsk gräslök
|
1 msk |
Hackad färsk persilja
|
1 msk |
Citron, rivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
698 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 11,7 g |
Protein: | 21,7 % | 37,2 g |
Fett: | 48,1 % | 38 g |
Kolhydrater: | 30,2 % | 51,8 g |

