Tonfisksallad

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Tonfisksallad

En fräsch och mättande tonfisksallad med potatis, ägg och krispiga grönsaker. Den krämiga ranchdressingen och en frisk citrontouch gör den här rätten perfekt både till vardagslunch och sommarens picknick.

Ingredienser

Potatis
900 g
Ägg
4
Vaxbönor
200 g
Tonfisk i olja
2 burkar
Rödlök
1
Citron
1
Oliver
1 dl
Körsbärstomater
225 g
Kapris
1 msk
Salladsmix
100 g
Hackad färsk persilja
1 kruka

Ranchdressing:

Majonnäs
1 dl
1 dl
Vitlöksklyfta
1
Hackad färsk gräslök
1 msk
Hackad färsk persilja
1 msk
Citron, rivet skal och saft
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något och skär i bitar.
  • Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda 7–8 minuter. Spola i kallt vatten och skala. Dela äggen i halvor eller klyftor.
  • Ansa bönorna. Koka i lättsaltat vatten 2–3 minuter tills de är mjuka men fortfarande spänstiga. Spola i kallt vatten.
  • Häll av oljan från tonfisken och dela den i bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Halvera körsbärstomaterna. Skär citronen i klyftor.
  • Lägg salladsmix på ett fat eller i en stor skål. Fördela potatis, ägg, vaxbönor, tonfisk, rödlök, tomater, oliver och kapris ovanpå. Toppa med hackad persilja.
  • Rör ihop majonnäs, gräddfil, riven vitlök, gräslök, persilja, citronskal och citronsaft. Salta och peppra.
  • Servera tonfisksalladen med ranchdressingen vid sidan av och citronklyftor att pressa över.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

698 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 11,7 g
Protein: 21,7 % 37,2 g
Fett: 48,1 % 38 g
Kolhydrater: 30,2 % 51,8 g
https://www.arla.se/recept/tonfisksallad/