Tomatsoppa med paprika och pasta

20 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Frysbar
Tomatsoppa med paprika och pasta

Tomatsoppan blir barnens favoritsoppa när du lägger i pasta och färgglad paprika.

Ingredienser

Pasta, t ex hattar eller snäckor och gärna fullkorn
200 g
Paprikor
2
Gul lök
1
Svartpeppar
1 krm
Passerade tomater
800 g
Vatten
1 dl
2½ dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Strösocker
1 krm
Salt

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Kärna ur paprikorna och dela dem i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs paprikor och lök i smör i en kastrull.
  • Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter. Lägg i pastan.
  • Smaka av med socker och salt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

333 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5 g
Protein: 13,4 % 11 g
Fett: 23,9 % 9 g
Kolhydrater: 62,7 % 51,3 g
https://www.arla.se/recept/tomatsoppa-med-paprika-och-pasta/