Tomatpizza

Tomatpizza

30 min
Huvudrätt
Tomatpizza är vansinnigt gott att bjuda på när tomaterna är i säsong. Toppa denna pizza bianco med färska tomater i olika färger och former för extra snyggt resultat. Färsk basilika, pepprig rucola och tunt skuren rödlök höjer smaken ytterligare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tomatpizza/

Gör så här

  • Värm ugnen och en plåt till 220° eller 195° varmluft.
  • Tryck ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Grovriv osten. Bred på crème fraiche och strö över osten.
  • Lägg pizzan på den heta plåten. Grädda mitt i ugnen 15–20 min.
  • Halvera tomaterna, skala och skiva löken tunt, gärna med en mandolin. Toppa den varma pizzan med rucola, tomater och lök.
  • Strö över salt och peppar och servera tomatpizzan direkt.
Klart!
Energi:

1639 kcal

Protein: 58 g
Kolhydrater: 201 g
Fett: 61 g

Ingredienser

Pizzadeg, gärna surdegspizza
1
100 g
1 dl
Blandade tomater
250 g
Liten rödlök
1
Rucola
Flingsalt
Nymalen svartpeppar