Tomatmarmelad med apelsin

Tomatmarmelad med apelsin

Betyg

(4 st)

Tomatmarmelad med smak av apelsin som passar bra till grönmögelost och är ett måste på julens ostbrickor. Förvarad i kyl håller marmeladen sig 2-3 veckor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 0,5 liter

  • 6 tärnade tomater, ca 325 g
  • 1 apelsin
  • 100 g strösocker
  • ½ vaniljstänger
  • 1 lagerblad
  • 1 krm svartpepparkorn

Gör så här:

Gör så här:

Lägg ⅔ av de tärnade tomaterna i en kastrull. Skala apelsinen och tärna fruktköttet. Lägg i apelsin, socker, vaniljstång, lagerblad och pepparkorn. Koka till syltkonsistens, 105°. Tillsätt resterande tomater och koka upp igen. Häll marmeladen i rengjorda glasburkar, sätt på locket direkt och förvara i kyl.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 541 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 124 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem