Pasta e fagioli
30 min
Huvudrätt
•
&format=jpg)
Denna "Pasta e fagioli" (pasta med bönor på Italienska) är den ultimata vardagsrätten för alla pastaälskare. Den traditionella, mustiga pastasoppa - med smak av sötsyrliga tomater, timjan och umamirik ost - görs för enkelhets skull i en stor kastrull. När du låter pastan koka i tomat- och buljongsåsen får du dessutom en extra krämig konsistens!
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlök
|
1 |
2 msk | |
Morot
|
1 |
Blekselleri
|
1 |
Vitt vin
|
1 dl |
Passerade tomater
|
400 g |
Vatten
|
1 liter |
Grönsaksbuljong
|
3 tärningar |
Lagerblad
|
1 |
Torkad rosmarin
|
2 tsk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Okokt pasta rigatoni
|
5 dl |
Cannellinibönor
|
380 g |
Pesto
|
2 msk |
Salt och svartpeppar
|
|
1 dl | |
Färsk basilika, hackad
|
1 kruka |
Bladpersilja, hackad
|
1 kruka |
Gör så här

