Tomat- och pastasoppa
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
•
En snabblagad vardagsfavorit som passar både stora och små. Servera gärna med ett gott vitlöksbröd!
Ingredienser
|
Kort pasta, gärna fullkorn
|
2 dl |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Passerade tomater
|
400 g |
|
Vatten
|
4 dl |
| 2½ dl | |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
|
Hackad färsk basilika
|
1 kruka |
|
Cayennepeppar
|
|
|
Citron, finrivet skal från
|
1 |
|
Rostade pinjenötter
|
|
|
Salt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
194 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 12,2 % | 5,8 g |
| Fett: | 39,7 % | 8,7 g |
| Kolhydrater: | 48,1 % | 23 g |