Tom Kha Gai

35 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Frysbar
Tom Kha Gai

Kyckling, som heter gai på thailändska, blir här till en supergod soppa med smak av kokosmjölk, ingefära och lime.

Ingredienser

Grillad kyckling
½
Morot
1
Purjolök
1
Vetemjöl
1 msk
Vatten
4 dl
Hönsbuljong
2 tärningar
Lätt kokosmjölk
5 dl
Riven färsk ingefära
1 tsk
Sambal oelek
ca 1 tsk
Lime
rivet skal och pressad saft av ½

Gör så här

  • Ta bort skinn och ben på kycklingen. Skär den i strimlor.
  • Skala och skiva moroten tunt. Skiva purjolöken tunt.
  • Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull. Låt det koka upp.
  • Tillsätt buljongtärningar, kokosmjölk och ingefära. Lägg i kyckling och morot.
  • Låt soppan koka ca 3 min. Lägg i purjolöken. Smaksätt med sambal oelek och skal och saft av lime.
  • Koka inte soppan efter att limen är tillsatt.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

235 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/tom-kha-gai/